Мишел Обама: Никога няма да простя на Тръмп


Мишел Обама: Никога няма да простя на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

4286

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама обвинява настоящия американски президент Доналд Тръмп, че е застрашил сигурността на семейството ѝ. Повече подробности дава в своята книга "Becoming", която скоро ще излезе на пазара.

В продължение на години, още преди да влезе в политиката, Тръмп упорито разпространяваше и огласяваше конспиративната теория, че президентът Барак Обама всъщност не е американски гражданин и че актът му за раждане не е истински. Думите му бяха придружавани и от расистки намеци.

"Цялото това нещо беше толкова злобно и беше пропито с ксенофобия. Но беше и опасно, целеше да породи агресия сред определени групи", пише Мишел Обама в биографичната си книга.

Тя допълва, че никога не би простила на Тръмп тези нападки.

"Ами ако някой с нестабилна психика бе взел пистолет и бе дошъл във Вашингтон? И бе тръгнал след децата ни? Доналд Тръмп, със своите шумни и безразсъдни инсинуации, постави семейството ми в риск", допълва бившата първа дама.

След популяризирането на теорията, Барак Обама публикува акта си на раждане, от който стана ясно, че е роден в САЩ. През 2016 г. Тръмп призна факта, но и започна да твърди, че всъщност Хилари Клинтън първа започнала да разпространява теорията.

Очаква се книгата на Мишел Обама да излезе на 13 ноември в Щатите. Съпругът ѝ също е подписал договор за предстояща автобиография.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички