Мислите, че ще ви уволнят? Веднага направете тези 3 неща

Мислите, че ще ви уволнят? Веднага направете тези 3 неща
Източник: iStock/Guliver

Вършите работата си добре, но напоследък имате чувството, че това не се забелязва и оценява. Или в ръководството на компанията ви са настъпили промени и е започнала поетапна чистка на служителите. Може би сте допуснали сериозна грешка. А може би просто интуицията ви дава знак. Причините да си мислите, че ще ви уволнят, могат да са доста. Какво обаче да направите в този случай?

Най-важното е да не изпадате в паника, пише Forbes. Опитайте се да прецените трезво ситуацията. И в никакъв случай не напускайте само от желание да изпреварите събитията, без да сте си намерили нова работа. Вместо това направете следното:

1. Постепенно приберете личните си вещи, за да сте подготвени, ако ви се наложи бързо да си тръгнете. Прехвърлете си важни файлове или примери за ваши постижения в работата, които могат да ви послужат в бъдеще. Уверете се също така, че имате контактите на колеги, с които искате да поддържате връзка.

6 подходящи момента да поискате увеличение на заплатата

Много служители се притесняват да поискат по-голяма заплата. Такъв разговор наистина може да бъде неловък... ако е ...

2. Обновете автобиографията си с детайли от работата, на която все още сте. Посочете свои успехи и ги подкрепете с доказателства, ако е възможно.

3. Започнете дискретно да си търсите нова работа. Разпитайте из сферата си дали се предлага нещо. Излезте на обяд или вечеря с колеги и ги подпитайте за отворени места. Фокусирайте се върху нови възможности.

Лесен трик за справяне с неловката тишина в разговор

Колко често ви се е случвало да говорите с някой нов познат, да чувствате, че разговорът върви добре и изведнъж... ...

Разбира се, ще трябва да продължите да вършите и основната си работа, но ако сте почти сигурни, че ще ви уволнят, е по-важно да се погрижите за себе си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.