Млад мъж прави портрети на звезди от кубчета на Рубик и печели хиляди (СНИМКИ)

Млад мъж прави портрети на звезди от кубчета на Рубик и печели хиляди (СНИМКИ)
Източник: Instagram

Италианският артист Джовани Контарди е кубист... но не такъв, какъвто си мислите. На едва 24 години той вече трупа слава със своите портрети на известни личности, направени с кубчета на Рубик.

Първата картина, която Контарди създава, е на покойната певица Ейми Уайнхаус. Продава я за 5000 долара. Най-високата цена, която негова творба е достигала, обаче е цели 29 000 долара.

"Всичко е направено от истински кубчета на Рубик. Рамките са ръчно изработени. Влагат се много часове работа", казва младият италианец пред CNBC.

Обикновено му отнема между три и четири седмици да завърши даден портрет. Изображенията базира на истински снимки на звезди. Правил е картини на Фреди Меркюри, Боб Марли, Риана, Джъстин Тимбърлейк и много други.

Контарди от години е увлечен по кубчетата на Рубик е преди е участвал в състезания за най-бързо нареждане на пъзела. През 2011 г. дори завършва на второ място в световния шампионат.

Той става все по-популярен в социалните мрежи. Последователите му в Instagram са близо 350 000 души. А има и финансов успех, тъй като картините му се продават за хиляди долари.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.