Много от съоръженията на "Хемус" са за ремонт, заяви експерт

Много от съоръженията на Хемус са за ремонт, заяви експерт
Източник: БГНЕС

"На АМ "Хемус" – между тунел Витиня и втория тунел, всички съоръжения са за ремонт. Не мога да кажа, че са опасни, но има известна доза риск." Това каза инж. Петър Кичев от Камарата на инженерите.

Специалистът обърна внимание на виадукта край Бебреш. Според него оголени арматури и паднали бетони, каквито се виждат на този мост, са недопустими. При наличието на такива проблеми те трябва да бъдат затворени, предупреди експерта в интервю за bTV.

Според инж. Кичев поради агресивната среда, с която се обработват пътищата зимно време, се налагат ремонти през няколко години на тези съоръжения.

Инж. Александър Тодоров от Института по пътища и мостове обясни, че ремонт на съоръжението е извършен през 2015 г. и всички препоръки са изпълнени. Той е категоричен, че в момента няма място за притеснение и мостът е сигурен.

Според него не може да се прави сравнение с трагедията с моста в Италия, тъй като конструкциите на двете съоръжения са тотално различни.

Той увери, че у нас има контрол върху сигурността на мостовете и те своевременно се ремонтират, ако това е наложително.

Припомняме, че на 15 август премиерът Бойко Борисов поиска да се ремонтират всички мостове едновременно. 

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството 17 моста в България са в лошо състояние:

"Миналата година отремонтирахме 7 мостови съоръжения по „Хемус“ и по „Тракия“, в момента 5 планово извършваме, но нямаме осигурено финансиране", каза Нанков и се оплака, че шофьорите, когато минават по мостови съоръжения, критикували властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали работниците, които работели долу, в основните на колоните.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.