Много руски компании ще платят почивката на служителите си


Много руски компании ще платят почивката на служителите си
Снимка: БГНЕС

3415

40% от руските работодатели планират да плащат почивката на своите служители и техните семейства в Русия. Това съобщава изданието Работа.ру, цитирано от БГНЕС.

Факт е, че през 2019 г. влязоха в сила изменения в данъчния кодекс, които позволяват на предприятията да получават обезщетения, когато плащат почивката на служителите си в Русия. Дружествата могат да включат тези харчове в графата разходи, като по този начин намаляват данъчната основа. Т.е. с тези пари те могат да прехвърлят в бюджета 20% от данъка върху доходите.

Работа.ру интервюира представители на 300 руски компании (мениджъри, директори човешки ресурси, работодатели), за да установи дали ще използват тази възможност.

Оказа се, че в повечето фирми (74%) не знаят за иновациите.

Четиридесет процента от работодателите възнамеряват да плащат на служителите и техните семейства за почивка на територията на Русия, 47% от респондентите все още не са решили.

13% от респондентите казали, че нямат намерение да увеличават разходите си за персонала. Сред причините е отсъствието на финансови възможности при тези компании (40%), нерентабилността на данъчното приспадане за дружеството (32%). Всяко десето предприятие все още не е изучило нововъведението, 8% все още не са готови да организират правилно процеса на въвеждане на нова система. И във всяка двадесета организация заплащането за почивката на служителите и техните семейства не е в съответствие с корпоративната култура

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички