Московски: Няма да приватизираме "Български пощи"

Московски: Няма да приватизираме Български пощи
Източник: БГНЕС

Работим в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на "Български пощи", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, съобщиха от МТИТС.

Приватизацията на "Български пощи" не е заложена в програмата на правителството, още повече, че дружеството е в забранителния списък, категоричен бе министър Московски. Той коментира, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са насочили своите усилия към това "Български пощи" да стане бенефициент по европейските програми.

В предишния си мандат работехме, за да докажем на независимия регулатор необходимостта от държавна субсидия за "Български пощи", защото дружеството изпълнява предимно социална функция, каза още Московски и добави, че това също е увеличение на приходите на пощенската компания. По отношение на състоянието на националния железопътен превозвач, Московски припомни, че стратегията за оздравяването му ще бъде готова до средата на месеца, като същата е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството. Най-вероятно стратегията ще обхване 10-годишен период.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.