Може ли случващото се с Елена Йончева всъщност да помогне на БСП на евроизборите?

Може ли случващото се с Елена Йончева всъщност да помогне на БСП на евроизборите?
Източник: БГНЕС

Много прилича на разправа, защото Елена Йончева е най-активният опозиционер в парламента – не с думи, а с документи. Знаете за оградата с Турция, за "Хасковогейт", за качеството на магистралите ни. Това заяви бившият кандидат за кмет на София Михаил Мирчев, чийто син Стоян е депутат от БСП.

Откъде идват парите – от банката КТБ. Към 2019 година твърдим, че всичко в тази банка е престъпно. Кой създаде тази банка? Ако не се лъжа, Цветан Василев три или четири пъти получава приза за банкер на годината, Цветан Цветанов го награди като "Мистър Икономика", изброи Мирчев как е невъзможно Йончева да е знаела дали парите от КТБ са от престъпна дейност.

Това е тезата на БСП, има обаче някои смущаващи неща. Защо г-жа Йончева сключва договор с офшорка, защо не се влиза директно в КТБ с рекламен договор – нали и без това работеше в ТВ7, попита журналистът Стефан Ташев. Странно е в обща фирма ти да дадеш 5000 лева, а другият – 300 000 евро. Всеки журналист може само да мечтае за такова нещо, добави той, а Мирчев го обясни с „механизма на външния продуцент”. Нека се види платени ли са данъци за тези пари, заяви Ташев пред Нова телевизия. Тези пари са за телевизионно студио, за командировки, за разходи за телевизионна работа, обясни Мирчев.

Мога ли да пера пари, за които не е ясно дали са откраднати? Няма още отговор, категоричен беше Мирчев. Според него прокуратурата прави най-хубавия подарък на БСП за евроизборите. Заради това БСП ще има още едно или дори две места в Европарламента, смята Мирчев.

Припомняме, че същността на обвинението срещу Йончева е, че като управител на фирма "Офроуд" тя е помогнала 333 000 евро от КТБ да се преобразуват в лично имущество т.е. това е длъжностно присвояване. "Офроуд" е учредена съвместно от друга фирма на Йончева – "Авторска телевизия”, заедно с офшорката "Далий Трейдинг Лимитид". Според прокуратурата, в решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размерът на капитала на "Офроуд" – 10 000 лева и начинът на разпределение на дружествените дялове – по равно, по 5 000 лева за всяка от компаниите "Авторска телевизия" и "Далий Трейдинг Лимитид". "Далий Трейдинг Лимитид" се е задължила срещу записаните 50 дружествени дяла от капитала на "Офроуд" ООД да извърши парична вноска в размер 5 000 лева. Поела е и задължение да направи и парична вноска в размер на 310 000 /триста и десет хиляди/ лева, които да бъдат отнесени във фонд "Резервен". На основание чл. 134 и сл. от Търговския закон, "Далий Трейдинг Лимитид" се е задължило след учредяване на "Офроуд" ООД в Търговския регистър на РБългария да направи и допълнителна парична вноска в "Офроуд" ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равностойност в срок от 1 година, при годишна лихва 5 %.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.