НАП спря контрабанден внос на месо


НАП спря контрабанден внос на месо
Снимка: Getty Images / Guliver

2701

Звеното за фискален контрол на НАП предотврати контрабанден внос на 64 тона замразено свинско и телешко месо. Стоката е превозвана от три камиона, които са навлезли на територията на България от Румъния.

При първоначалната проверка шофьорите са предоставили на фискалните инспектори документи за транспорт на тесто. При последвалия оглед на товара обаче, служителите на НАП са установили, че те превозват замразено месо, съобщава "Дарик".

На шофьорите – двама полски и един български, са съставени актове, камионите са пломбирани, а на стоката е наложен запор. Уведомена е Българската агенция за безопасност на храните. Случаят вече се разследва под ръководството наМеждуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП в сътрудничество с органите на МВР.

От началото на година до сега звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 200 милиона килограма месо и близо 1 млрд. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко и млечни продукти и др.

Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички