НАП съкращава 250 служители

НАП съкращава 250 служители
Източник: БГНЕС

Национална агенция за приходите (НАП) ще закрие звено "Оперативни проверки", съобщиха от институцията. 

Договорите на всички служители ще бъдат прекратени от 1 май 2018 г. Това означава, че 250 души ще загубят работата си.

"Ежедневният контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство ще бъде обезпечен", уточняват от НАП.

"Освен промените в структурата на Агенцията, ръководството на НАП планира цялостен анализ и преглед на дейността на основните си функции – „Обслужване“, „Събиране“ и „Контрол“. В зависимост от резултатите, ще бъде оценена и необходимостта от промяна на бизнес процесите и организацията на работа в цялата приходна агенция", съобщават още от НАП.

Решението на НАП предизвика недоволството на заетите в отдел "Оперативни проверки". Те излязоха с протестно писмо, в което настояват за запазване на функциите и работните места на всички служители в звеното, както и за увеличение на заплатите, съобщава OFFNews.

"От фискална гледна точка с всяка изминала година работата на отдел „Оперативни проверки” става все по-ефективна: при справка на данните от последната национална конференция се установява, че единствено отдел „Оперативни проверки” от функция „Контрол” има по-голяма ефективност в сравнение с предходната година", се посочва в писмото.

В протестното писмо се отправя питането "защо не беше закрита дирекция „Фискален контрол” след публичния разстрел на началник от същата структура като наркобос, след който при извършен обиск в жилището на лицето са открити стотици хиляди левове и евро и са събрани доказателства от полицията, че същият е участвал в корупционни схеми, във връзка с което е убит, което представлява публична тайна?"

Служителите на отдел "Оперативни проверки" са категорични, че ако техните искания не бъдат изпълнени, ще предприемат протестни действия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.