НАП: Протестът няма да ни откаже от съкращенията

НАП: Протестът няма да ни откаже от съкращенията
Източник: БГНЕС

Националната агенция по приходите (НАП) няма да се откаже от готвените съкращения на служителите от звено "Оперативен контрол", въпреки подготвяния от тях протест. Това заяви говорителят на институцията Росен Бъчваров пред БНР.

Всички съкратени ще получат полагаемото им се по закон обезщетение плюс изплащане на всички неизползвани отпуски досега. Служителите ще имат право да участват във външен конкурс за попълване на други звена на НАП, стана ясно още от думите на Бъчваров.

Протестът на данъчните е насрочен за 17:30 ч. пред столичната дирекция на ул. "Аксаков" и ще завърши пред централата на НАП на бул. "Дондуков" с искане за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова.

Съкращенията предвиждат всички близо 250 - 300 служители, работещи в звено "Оперативен контрол", да бъдат прекратени от 1 май.

Решението е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която срещу 11 данъчни служители от същото звено бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.