НДК вече има безплатна станция за зареждане на електромобили

НДК вече има безплатна станция за зареждане на електромобили

Националният дворец на културата (НДК) се превръща в първата държавна институция с електростанция за безплатен заряд  на електрически автомобили.

Станцията е предоставена от КИА Моторс България и е монтирана в непосредствена близост до вход А3 на НДК. Тя дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за  два часа – колкото трае средно едно събитие в НДК - посетителите на Двореца могат да заредят около 60% от капацитета на батерията си. За пълен заряд са необходими 5 часа.

Инициативата се вписва в новата стратегия за енергийна ефективност на НДК, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия - част от проекта за реконструкция на сградата във връзка с домакинството на най-важното събитие за България през 2018 г. – Българското председателството на Съвета на ЕС.

„НДК подкрепя зелените каузи, защото вярваме, че на тях принадлежи бъдещето на Европа и света. Електрическите автомобили означават повече тишина и свеж въздух в нашия град и е прекрасно, че има компании, които инвестират в насърчаване на употребата на електромобили. Проектът е част от разгръщането на партньорствата между НДК и отговорния бизнес, обосновани от мисията на НДК да предоставя модерни, висококачествни услуги на своите посетители и клиенти”, сподели изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

НДК и КИА Моторс България си партнират в реализирането на визията на автомобилната компания, която цели поставяне на максимален брой електростанции с безплатен заряд на територията на обществени пространства, институции и частни обекти в цялата страна.

Изпълнителният директор на КИА Моторс България Храбрин Иванчев, заяви: „Позиционирането на електростанция с безплатен заряд е част от проект на КИА Моторс България за изграждане на мрежа от електростанции на територията на страната. За нас това е 6-тата локация в София, като до края на годината планираме инсталирането на поне още 5. Партньорството ни с НДК- най-голямата институция за култура в България- е поредната крачка напред в изпълнението на амбициозния ни план. Още повече, че инициативата съвпада с представянето на пазара на новия електрически Соул с пробег от 250 км с едно зареждане. До 2020 г. зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела.”

Не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили, ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства пред НДК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.