НС заседава извънредно, Нинова: Да не се окаже, че случаят с "Олимпик" е пирамида


НС заседава извънредно, Нинова: Да не се окаже, че случаят с "Олимпик" е пирамида
Снимка: БГНЕС

2926

Народното събрание ще прекъсне ваканцията си и ще заседава извънредно на 21 август от 13:00 ч. стана ясно от съобщение на пресцентъра.

По-рано през деня от БСП внесоха в деловодството на парламента искане за извънредно заседание, в което се подписаха почти от парламентарната група на партията.

От опозицията предлагат две точки в дневния ред – изслушване на премиера Бойко Борисов за състоянието на електронните системи в страната (заради срива на Търговския регистър - бел.ред.) и изслушването на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", от което бяха засегнати около 200 хил. българи.

"Да не се окаже, че в случая с кипърската застрахователна компания става въпрос за пирамида", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". 

Тя поясни, че БСП започва да си задава въпроси. „Да не се окаже, че това е пирамида. Има ли пари в гаранционния фонд? Да не се окаже, че там ги няма необходимите пари. Тези въпроси искаме да обсъдим вътре в заседанието на НС, защото с проекта за решение, който предлагаме възлагаме на КФН да ни направи доклад с пълната информация за активите на дружеството и за събраните пари в гаранционния фонд и фонда за обезщетения, в кои банки и по какъв начин се съхраняват. Г-н премиерът да не казва, че трябва данъкоплатците да плащат от джоба си тези пари“, каза Нинова и подчерта, че КФН е избрана от парламента и е длъжна да направи такъв доклад.

„Ние питаме защо е необходимо да чакаме европейска директива. Ако е необходима промяна в законодателството, свикваме заседание на парламента“, коментира лидерът на БСП.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички