На бул. "Дондуков" няма да има велоалея


На бул. "Дондуков" няма да има велоалея
Снимка:

3442

Столичният булевард "Дондуков" ще бъде изцяло с павета, но без велоалея. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Дарик".

Столичната община промени първоначалния проект за комбиниран вариант между паваж и асфалт като се съобрази със становището на Министерството на културата.

Обновяването на булеварда започва на 4 юни с подмяна на водопровода от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски", каза кметът на столицата.

"Беше избран, и с решението на министъра на културата, вариантът, при който се запазват паветата. Ще се работи поетапно, без да се затваря изцяло движението, но ще се затваря едното платно. След това постепенно ще започне и цялостната реконструкция на булеварда до Ларгото", обясни Фандъкова.

След като булевардът ще е изцяло с павета, това означава, че от първоначалния проект отпада идеята за изграждане на велоалея, обясни главният архитект на София Здравко Здравков.

"Ще трябва да намерим друго решение за велотрасето - или по ул. "Московска", или някоя от успоредните улици. Желанието ни е да свържем направлението изток-запад с една велоалея и бул. "Дондуков" беше прекрасно място, така е заложено и в общия устройствен план, но ще търсим друго решение", коментира Здравков.

Ремонтът започва на 4 юни и се очаква да приключи наесен. "Все още графикът с новия проект с паветата не ни е представен, но ще направим всичко възможно да се работи динамично", обеща Йорданка Фандъкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички