На летище Бургас започва мащабен ремонт

На летище Бургас започва мащабен ремонт
Източник: БГНЕС

В края на октомври на бургаското летище започва ремонт, съобщиха от компанията-оператор пред "Фокус".

Мащабните инфраструктурни проекти включват реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране на летище Бургас. Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътека за рулиране „H“, пълна рехабилитация на пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и започналата подмяна на системата за управление и контрол на светотехниката на летището и оборудването на светлинните подходи. Общата стойност на инвестицията е над 12 милиона лева. Строителните дейности ще се извършват от края на месец октомври 2016, като в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници. По време на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено от 31 октомври до 30 декември 2016 г. включително.

На бургаското летище вече започнаха подготвителните дейности по проекта, които могат да се изпълняват без да оказват влияние на нормалната работа на летището. В момента се работи по светлинните подходи, системата за управление и контрол на светотехниката и се прави подготовка за започването на строителните работи по двете пътеки за рулиране.

Пътеките за рулиране „А“ и „H“ са най-дългите и най-използваните пътеки за рулиране на летище Бургас, и изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището. Изпълнението на проектите е от изключителна важност за развитието на летището и целия регион, като център за развитие на бизнеса и туристическата индустрия. Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети, ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа.

Летище Бургас е второто по големина в България.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.