Над 200 пияни шофьори засече КАТ само за шест дни

Над 200 пияни шофьори засече КАТ само за шест дни
Източник: БГНЕС

20 807 шофьори са проверени по време на последната операция срещу употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя се проведе в седмицата от 3 до 9 юни и бе организирана по линя на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

По време на проверките е установено, че 212 водачи са употребили алкохол, а 48 са управлявали след употреба на наркотични и упойващи вещества.

При проведената последна подобна операция през месец декември 2018 година проверените водачи са били 19 624, установените случаи на употребили алкохол са били 204, а 42 са управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техните аналози.

По време на операцията екипите са установили още 286 нарушения за управление на моторно превозно средство без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

На 480 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС заради неплатени задължения в предвидения от закона срок, от екипите са връчени 3 100 електронни фишове на водачи и 237 на техни спътници.

При проверките от екипите са открити 9 издирвани лица, установени са и 2 случая на превозване на крадени стоки.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.