Над Apple надвисна криза

Над Apple надвисна криза
Източник: Apple

Apple показва признаци на криза. Акциите на компанията губят стойност, а някои скорошни действия на гиганта от Купертино потвърждават оценките на анализаторите, че производителят на iPhone изпитва проблеми.

Според публикация на The New York Times, Apple е намалила цените на новите модели iPhone XR в Япония. По-конкретно, компанията е започнала да субсидира мобилните оператори. Очакват се подобни действия и на други пазари, пише TechNews.

Показателна новина също така е, че Apple възобновява производството на модела iPhone X, който изчезна от асортимента й след анонса на новите смартфони. За да остане на пазара този модел, Apple трябваше да намали цената му, което пък щеше да повлияе негативно на продажбите на iPhone XS и iPhone XR.

iPhone X се връща на избрани пазари, които обаче не се уточняват. Причините за подобен ход са две: първо, слабото търсене на iPhone XS и второ – договор със Samsung, съгласно който Apple трябва да купи определен обем екрани OLED.

Но поради слабото търсене на новите модели, Apple не е успяла да спази ангажиментите си към Samsung. Ето защо в Купертино са решили да възобновят производството на iPhone X, вместо да трупат излишни iPhone XS на склад.

По-рано се появиха информации, че Apple е намалила поръчките за производство на новите си смартфони. Анализаторите пък понижиха прогнозата за продажбите на iPhone. Всичко това води до поевтиняване на акциите на Apple и скоро компанията може да загуби званието си на най-скъпа в света.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.