Надува се нов имотен балон


Надува се нов имотен балон
Снимка: БГНЕС

4688

В момента само имотът дава някаква гаранция. Но трябва много да се внимава къде и как се купува, заяви финансовият анализатор Кольо Парамов пред TV7. Той и бившият зам.-министър на финансите Илия Лингорски дадоха инвестиционни съвети на хората, които имат възможност за вложения.

"Сред финансовите анализатори в момента има консенсус, че случаят КТБ е резултат от силна и лоша намеса на държавата. Не мога да съм друг освен лош пророк, защото дори по отношение на имотите, където хората вече заемат позиции, се нагнетява балон по отношение на един актив. Колкото повече пари отиват в имотите и колкото по-малко има необходимост реалната икономика да ползва тези имоти, толкова повече този пазар ще се откъсне от икономическите фундаменти", обясни Лингорски.

"Още през 2009 г. направихме анализ, в който прогнозирахме, че през следващите 65 месеца ще сме в дефлационна спирала. През тези 65 месеца говоря, че имаме сгрешена доходна политика. До края на следващата година ще ни бъде трудно, защото няма "живи" пари, които да отидат за заплати и потребление.

"В България има системен проблем и е много трудно да се инвестират парите поради липсата на капиталов пазар. Държането на пари на спестовен влог в банка е възможно най-лошата инвестиция. На това не трябва да се гледа в инвестиция", добави Илия Лингорски.

По повод публикации в пресата, че 99% от кредитите на КТБ били "лоши", Кольо Парамов беше категоричен, че няма нито един даден лев кредит от КТБ без документи.

 

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички