Наемите на офис площи в София поскъпват

Наемите на офис площи в София поскъпват
Източник: Thinkstock

Наемите на първокласни офис площи в София са поскъпнали с 4% на годишна база до 13 евро за квадратен метър на месец през първото тримесечие на 2016 г. Такива са средните стойности за сгради клас А край големите столични булеварди и централната част на града, показват данни на консултантската компания Forton.

В покрайнините на София първокласни офис площи могат да се наемат за 10-10,5 евро/кв. м. България продължава да е изключително атрактивна офис дестинация в сравнение с другите източноевропейски столици. Освен конкурентните финансови параметри, които София предлага, качеството на сградите като достъпност и функционалност прави града предпочитана дестинация, категорични са експерти на компанията.

„България предлага не просто атрактивни наеми и стратегическа локация, но и по-ниски такси и квалифицирана работна ръка, подобрени процедури за стартиране на бизнес“, казва Станимира Пашова, мениджър офис площи във Forton, цитирана от "Труд". 

Цените на офис наемите клас А в София са по-ниски от тези във Варшава, Прага, Братислава, Будапеща, Букурещ, Белград и Скопие (виж таблицата). Останалите големи градове - Пловдив, Бургас и Варна, според Пашова също предлагат добро съотношение цена/качество, което повишава конкурентността на страната.

„Наемните нива в тези градове се движат между 4,5 и 10 евро на кв.м, докато вторичните локации в други страни от Централна и Източна Европа стигат до 13-14 евро“, коментира тя.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.