Най-ценният съвет, който богаташ номер 1 Джеф Безос дава на децата си

Най-ценният съвет, който богаташ номер 1 Джеф Безос дава на децата си
Източник: Getty Images/Guliver

Макар че е изпълнителен директор на Amazon и най-богат човек в света, Джеф Безос има и още една, по-важна роля в живота си - баща на четири деца. По време на конференция в Ню Йорк преди дни той разкри какъв е най-важният съвет, който им дава - гордейте се с изборите, а не с талантите си.

"Да, човек може да се радва за това, че има красиви черти или пък е добър по математика, но не тези неща трябва да определят неговата самоценка. Работата е нещото, с което можеш да се гордееш. Тя е съставена от избори. Когато ги правиш добре, постигаш успех", каза Безос, цитиран от CNBC.

Според него усърдната работа може само да засили и усъвършенства вродените таланти.

Безос съветва децата си, а и всички млади хора в началото на кариерата си, да изберат поле на дейност, което ги ентусиазира и наистина им е интересно. "Това прави избора да работиш здраво по-лесен. Ще попаднете в среда с хора като вас и всеки ден ще се забавлявате", допълва той.

Няма нищо страшно и в това да промениш интересите си. "Когато постъпих в университета "Принстън", исках да стана физик. На средата на обучението обаче осъзнах, че това не е за мен. Човек трябва да открие това, което наистина ще му носи радост", казва още Безос.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.