Най-честият служебен проблем, заради който хората губят съня си

Най-честият служебен проблем, заради който хората губят съня си
Източник: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да не можете да заспите от тревога за нещо, свързано с работата? Е, на повечето хора им се случва.

Според ново изследване, проведено от услугата Accountemps, най-честата причина, поради която служители страдат от безсъние, е "чувство за претовареност". 50% от участниците са посочили именно нея. На второ място (48%) пък се нарежда "служебен проблем".

Други причини са загубата са сън са "спорове с колеги" (20%), "притеснение, че може да ме уволнят" (18%) и "кошмарен шеф" (16%).

Има само 2 типа шефове. Ето как да ги различавате

Бизнесите и компаниите минават през различни фази в съществуването си, също като хората. Понякога служителите имат ...

В проучването са участвали 2800 служители от 28 големи американски града. Общо 44 на сто от тях са заявили, че често имат нарушения в съня заради работата си, а само 13 процентса са споделили, че това никога не им се случва.

"Факторите, които ни създават стрес на работа, често ни следват и вкъщи. Но трябва да се опитваме да ги оставяме на вратата, защото прекаленото фокусиране върху тях ще доведе до по-лошо представяне в офиса, а вероятно и до проблеми в личния живот", заявява Майкъл Щайниц, изпълнителен директор на Accountemps.

Изследването сочи, че най-много служители имат проблеми със съня в Маями. Следват Нашвил и Ню Йорк, както и Чикаго и Сан Франциско. Най-спокойни за работата си пък са хората в Сан Диего и Питсбърг.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.