Най-известните техшефове възмутени от решението на Тръмп за климата


Най-известните техшефове възмутени от решението на Тръмп за климата
Снимка: Getty Images/Guliver

2626

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в четвъртък, че САЩ се изтеглят от Парижкото споразумение за климата, което бе подписано от 195 държави през декември 2015 г.

Споразумението цели да забави опасните климатични промени, като поставя лимити на въглеродните емисии.

Бизнесът и технологичната индустрия приеха изключително положително договорките. Много от големите техкомпании вече започнаха да прехвърлят производствата си на възобновяема енергия. Затова не е учудващо, че решението на Тръмп предизвика множество остри реакции в Силициевата долина.

„Разочарован съм. Google ще продължи да работи за по-чисто и проспериращо бъдеще за всички ни“, написа шефът на Google Сундар Пичай в Twitter.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук пък заяви в писмо до служителите си: „Климатичните промени са истина и всички имаме отговорност да се борим с тях. Искам да ви уверя, че това решение няма да повлияе на усилията на Apple да опази природата“.

Възмутен бе създателят на Facebook Марк Зукърбърг. „Напускането на Парижкото споразумение е лошо за околната среда, за икономиката и поставя под риск бъдещето на децата ни. От наша страна, ние потвърждаваме, че всяка нова централа на Facebook ще се захранва 100% с възобновяема енергия. Спирането на климатичните промени е нещо, което всички ние можем да направим само като глобална общност. Трябва да действаме заедно, преди да стане късно“, написа той в мрежата.

Подобна е позицията на съоснователя на Twitter Джак Дорси: „Изключително тесногръда крачка назад от страна на федералното правителство. Всички живеем на тази планета и трябва да действаме заедно“.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички