Най-ужасните летища в света според пилоти и пътници


Най-ужасните летища в света според пилоти и пътници
Снимка:

10947

Какво се очаква от едно летище? Стриктна организация, сигурност, удобство. Аеропортите са длъжни да осигурят възможно най-добрите условия за труд за пилотите и екипажите и приятен или поне безпроблемен престой на пътниците. И повечето го правят. Но има и такива, които редовно търпят критики. В онлайн форума Reddit пилоти и пасажери споделят кои, според тях, са най-ужасните летища в света.

Международното летище в Лос Анджелис (LAX), САЩ

Това е седмото по трафик на пътници летище в света, но определено не е любимо нито на пилотите, нито на пътниците. „Постоянно има някакви строежи, мръсно е, трудно се ориентираш, трудно се хваща и такси оттам“, споделя един потребител в Reddit. Друг просто пише: „Мразя го. Най-лошото летище в Щатите“. Построено през 1930 г., LAX поне има едно сигурно предимство – ресторантът с интериор на космическа тематика, който е сред най-популярните места за наблюдаване на излитането и кацането на самолети.

KTM, Катманду, Непал

Летището всъщност се нарича „Трибхуван“ - кръстено е на бащата на настоящия крал, но е по-познато като KTM. То е доста малко и се намира близо до центъра на непалската столица. „Не прилича на летище, а на автобусна спирка. Работи на 600% от реални си капацитет. Сигурността е под всякаква критика. На влизане просто ме попитаха дали нося нож и ме пуснаха на доверие“, заявява пътник.

„Шарл дьо Гол“, Париж, Франция

Второто най-натоварено летище в Европа след „Хийтроу“, заработва през 1974 г. Пасажерите обаче нямат ласкави отзиви за него. „Не го ползвайте, ако не искате да останете на него поне за седмица“, пише един. „В 50% от случаите, в които съм тръгвал оттам, са ми губили багажа. Веднъж бях забравил да извадя някои забранени неща от ръчния си багаж и никой не забеляза. А друг път всички пътници стигнахме до изхода без да ни дадат бордните карти“.

О'Хеър, Чикаго, САЩ

Това летище търпи критики най-вече от пилотите заради лошата си организаци. „Натрупват 2 см сняг и те изпадат в паника. Цялото летище затваря и часове наред мислят какво да направят“, споделя пилот в Reddit.

Конгонас, Сао Паоло, Бразилия

И за този аеропорт атмосферните условия се оказват непреодолим проблем. Пистите са постоянно влажни. През 2007 г. заради това един самолет дори не успява да излети, блъска се в близка сграда и всички пътници и екипажът загиват. Но след трагедията не е направено много за подобряването на условията. „Завялява дъжд и те просто затварят“, пише един пилот. „Избягвайте го на всяка цена“, съветва друг.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички