Намирате се на място с лош сигнал? Ето какво да направите

Намирате се на място с лош сигнал? Ето какво да направите
Източник: iStock/Guliver

Мобилните мрежи претърпяха голямо развитие, но все още има места с не особено добър сигнал. Как да постъпите, ако попаднете на такова място - от CNET дават няколко съвета.

Активирайте самолетния режим

Това ще накара телефона да рестартира модема и да направи нова, по-добра връзка.

За Android включването на самолетния режим е много лесно. Просто трябва да свалим падащото меню от горната част на екрана и да натиснем иконката със самолет. След като изчакаме малко, я натискаме пак, за да изключим режима.

За iPhone това става от Control Center. При iPhone X може да се плъзне пръст от горния десен ъгъл на дисплея. При по-старите модели това се прави с плъзгане на пръст нагоре от долната част на дисплея.

Рестартирайте смартфона

Телефоните с Android се рестартират, като натиснем и задържим бутона за включване и изключване. Ще се появи меню, от което трябва да изберем Рестартиране. Някои модели нямат такова меню и при тях рестартирането просто става като се задържи бутона докато телефонът не се изключи и пусне наново.

iPhone няма отделна функция за рестартиране. Просто натискаме и задържаме бутона за включване, докато се появи слайдерът и го плъзгаме в позиция изключване. След това пускаме телефона наново.

Извадете SIM картата

Понякога лошата връзка може да е от разместена SIM карта. Най-лесният начин е да свалим картата и пак да я поставим, както и да проверим дали не е зацапана.

Проверете настройките на оператора

Понякога операторите сменят някои настройки или пък някое приложение ги променя. В менюто с настройки на телефона има секция за Мрежи (точното име се различава според модела и производителя). В нея са настройките за WiFi, Bluetooth, както и за клетъчните мрежи (на места преведени като мобилни мрежи). Можем да видим дали не са сложени други имена и да проверим настройките в сайта на оператора.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.