Нанков не казва коя лаборатория е одобрила настилката на пътя край Своге


Нанков не казва коя лаборатория е одобрила настилката на пътя край Своге
Снимка: БГНЕС

2313

Регионалният министър Николай Нанков не разкри коя е частната лаборатория, одобрила материалите за настилката на ремонтирания път край Своге, на който при автобусна катастрофа загинаха 17 души.

„Досега не съм споменавал имена нито на фирми, нито на лаборатории. Те ще бъдат изнесени от процесуално-следствените органи. Това е тяхно задължение и няма как да навляза в този тип подробности”, заяви Нанков на въпрос на bTV коя е лабораторията, изследвала настилката, в която се оказа, че има варовик, по време на брифинг в Министерския съвет.

Такава е била нормативно установената процедура, такъв е бил и договорът – лаборатория установява какви са материалите, на какви изисквания отговарят те, предава ги само за становище до Агенция „Пътна инфраструктура” през 2014 г. и оттам нататък пътят е приет по документи, обясни Нанков.

Министърът увери, че всички действия и бездействия на длъжностните лица ще бъдат установявани от следствените органи. Той допълни, че в подобен тип договори резидент инженерът е водещ.

„Ще направим паспортизация на пътищата в България. Предвиждаме и крути мерки, които ще бъдат обявени в следващите дни, за въвеждане в експлоатация на всички бъдещи обекти. Няма да се спрем само на една или две фирми”, подчерта още Нанков.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички