Нанков за жилището си: Нямам никакви нарушения

Нанков за жилището си: Нямам никакви нарушения
Източник: БГНЕС

След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно на финансовия Владислав Горанов, живее безвъзмездно в жилище в София, той реши да коментира темата във Facebook.

По декларация се оказа, че Нанков е дал на собственичката на апартамента в София Тодорка Сотирова да ползва собствена къща в Априлци. Сега Нанков хвърля повече светлина по случая, като признава, че Сотирова му е "бивша съдружничка", но и набляга, че още през 2015 година е декларирал всички обстоятелства относно имотното си положение:

"1. Не, нямам общ бизнес с Тодорка Сотирова или нейни близки. Да, член на моето семейство, а след това и аз, съм имал общ бизнес с близка на Тодорка Сотирова в далечните вече 2008 – 2009 г., когато съм бил далеч от политиката и публичния живот.

2. На адреса на апартамента, част от който ми е предоставен безвъзмездно от Сотирова, има регистрирано едно дружество и знам за това.

3. На адреса в гр. Априлци, където е родната ми къща, прехвърлена ми през 2017 г., са регистрирани две дружества, свързани с роднина на „семейната приятелка“, които не развиват дейност, видно от публикуваните годишни финансови отчети на електронната страница на Агенция по вписванията – търговски регистър на адрес www.brra.bg, която е публична и всеки може да направи справка относно тези обстоятелства.

4. Предвид справката в Търговския регистър и очевадната липса на каквото и да било дейност, следва логично въпросните дружествата, регистрирани на двата адреса в гр. Априлци, да не изпълняват дейности, включително и по европроекти и обществени поръчки. След направена справка същото важи и за дружеството, регистрирано на адреса в гр. София.

На критиците си ще кажа, че нямам абсолютно никакви нарушения, които да са в разрез със закона или с морала. Вечер спя спокойно и пожелавам на всичките си „доброжелатели“ да са в същия мир със себе си и съвестта си", пише Нанков в профила си в мрежата.

До не толкова отдавна Николай Нанков беше министър на регионалното развитие и благоустройство, но подаде оставка след тежкия инцидент край Своге, при който загинаха 20 души. След това "поемане на политическа отговорност" обаче той бе върнат в МРРБ като зам-министър - пост, който заемаше и по времето на Лиляна Павлова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.