Направете тези 5 неща в дните, преди да започнете нова работа

Направете тези 5 неща в дните, преди да започнете нова работа
Източник: Thinkstock/Guliver

Започването на нова работа е като преместването в нов град - едновременно плашещо и вълнуващо. За да си помогнете сами и да намалите първоначалния стрес, е добре да направите няколко лесни неща в дните преди да влезете в офиса, пише Business Insider.

1. Проучете индустрията. Ако оставате в същата сфера като преди, този етап ще бъде кратък. Ако ли не, уверете се, че знаете с какво се захващате.

2. Проучете новата си компания. Може би има определени правила за поведение или някаква по-специфична офисна култура. Опитайте се да получите информация за тях предварително.

18 неща, които ми се иска да знаех, когато бях на 18

На 18-годишна възраст повечето хора са изпълнени с мечти и енергия, но са и доста несигурни на какво ще е най-добре...

3. Купете си нови дрехи, съобразени с работното място. Някъде предпочитат костюмите, другаде са по-небрежни, но едно е сигурно - хубавите дрехи ще помогнат да оставите добро първо впечатление сред колегите.

4. Дайте си малко време за почивка. Препоръчително е да не започвате веднага нова работа, след като сте напуснали старата, а да имате няколко дни за релакс и осмисляне на промяната.

Защо новите служители трябва да започват работа в петък

Наели сте нов служител? Най-добре е първият му работен ден да бъде петък, съветва Forbes. Статистиката сочи, че го...

5. Отхвърлете лични и домакински задачи. Имате неща за вършене, които все отлагате - сега е моментът за тях. По-добре ги направете, защото в близко бъдеще ще ви се наложи да обърнете повече внимание на новата работа и няма да имате време за тях.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.