Напускате работа. Колко откровени трябва да сте в последния си ден?

Напускате работа. Колко откровени трябва да сте в последния си ден?
Източник: iStock/Guliver

Намерили сте по-добра възможност за кариерно развитие и напускате работата си. Браво на вас, но преди да се захванете с новата си дейност, трябва да приключите на чисто на досегашното си работно място.

В такива моменти много хора се изкушават да кажат всичко, което им е било на сърце през изминалите години, да се оплачат от неща, които са ги дразнели, но които не са смеели да посочат, да хвърлят в лицето на шефа остри критики и т.н. Доколко обаче е разумно това?

Замислете се доколко си струва да го правите. Може би ще ви олекне, но ще предизвика ли някаква значима промяна? Възможно в вместо това да създаде проблеми на колегите, които остават да работят там.

Ако кажете тези 5 неща на шефа си, може да съсипете кариерата си

На почти всички ни се е случвало в някакъв момент да кажем погрешното нещо на погрешния човек. Обикновено се извиня...

Ако неколкократно сте посочвали на началника си неща, които не сработват добре и той не ви е обръщал внимание, едва ли ще ви чуе и в последния ви ден. А и не заслужава да черпи от вашата експертиза, ако до този момент не я е оценявал подобаващо.

Тъжната истина е, че в повечето случаи шефовете не се вълнуват от мнението на напускащите служители и трудно взимат под внимание критики, идващи от тях. По-страшно е, когато не се вълнуват от мнението и на настоящите си подчинени - това вече е предпоставка за сериозни неразбирателства.

6 неща, за които успелите хора не прахосват парите си

Наслушали сме се на истории за хора, забогатели за ден, благодарение на невероятния си стартъп/великата си идея/нов...

Не забравяйте и друго - всичко се случва, може някой ден да се върнете на тази работа или да ви се наложи да си партнирате с компанията. Ако сте се разделили с лошо, това може да провали бъдещи възможности за вас. Оставайте си вратата отворена за всеки случай.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.