Народното събрание обяви Велико Търново за "Историческа и духовна столица на България"


Народното събрание обяви Велико Търново за "Историческа и духовна столица на България"
Снимка:

2370

Парламентът обяви град Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България”, предаде БГНЕС. Решението на депутатите днес беше прието единодушно с 99 гласа.

Проектът за решение за обявяване на град Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България“ е внесен от Станислава Стоянова, Клавдия Ганчева, Станислав Стоянов, Милен Михов и Симеон Симеонов на 4 април 2019 г. Предложението за обявяване на Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България“ е от Инициативен комитет, представляващ великотърновската общественост и подкрепено с Решение на Общински съвет Велико Търново.

„Време е да си зададем въпроса дали не следвайки тази държавна традиция не трябва да възродим отново върховния орган на държавата, каквато е нашата държава с парламентарно управление, а именно българският парламент по стара, стародавна традиция да полага клетва отново във Велико Търново”, каза по време на изказването си днес Милен Михов. Той постави идеята от трибуната на парламента с призив: Нека да възродим тази стародавна българска традиция и нека да поставим законодателните и нормативни условия, така щото всеки нов български парламент да тръгва в своя път, полагайки клетва именно на онова място, където строителите на съвременна България са записали основите на българската демокрация.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички