Народното събрание прие бюджетите на КЕВР и КФН

Народното събрание прие бюджетите на КЕВР и КФН
Източник: БГНЕС

Депутатите продължават с гледането на държавния бюджет.

Те приеха бюджета на Комисията за енергийно и водно регулиране за следващата година. Приходите в бюджета са 12 млн. лева, 11,8 млн. лева се формират от държавни такси. Над 8,1 млн. лева са разходите на КЕВР. Над 6 млн. лева са разпределени за персонала.

Одобрен беше и бюджетът Комисията за финансов надзор през 2019 година. 20,7 млн. лева са приходите. 18,4 млн. лева са разходите. Над 11,9 млн. лева от тях са за персонала на комисията.

Депутатите приеха и бюджета на Централната избирателна комисия (ЦИК) за 2019 г. Разходите на комисията за 2019 г. възлизат на 4,9 млн. лв. За персонал са предвидени 3,8 млн. лв., а за капиталови разходи - 200 хил. лв., пише Actualno.com.

Управляващите отхвърлиха предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители разходите на ЦИК да се увеличат с 50 млн. лв., заради въвеждането на машинното гласуване.

През следващата година са предвидени избори за членове на Европейски парламент и местен вот.

По време на дебатите зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев посочи, че ако управляващите не манипулират избори, трябва да осигурят 50 млн. лв. за машинно гласуване, каквото беше и предложението на БСП.

Председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов посочи, че с машините нито се спестява време, нито се премахват рисковете за манипулация на вота.

Според "Обединени патриоти" може и президентският вот да е бил манипулиран, защото не е имало машинно гласуване.

От ДПС апелираха дебатът за бюджета на ЦИК да не се превръща в дебат „за“ или „против“ машинното гласуване, тъй като има консенсус, че то трябва да бъде въведено в пълен обем.

 

 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.