Насилникът Уeйнстeйн се оказа сред най-богатите хора в Холивуд

Насилникът Уeйнстeйн се оказа сред най-богатите хора в Холивуд
Източник: Getty Images/Guliver

В продължение на десетилетия филмовият магнат Харви Уейнстейн е бил сред най-влиятелните личности в Холивуд - статут, който му е помагал безнаказано да насилва и малтретира млади актриси.

Богатството на Уейнстейн се изчислява на между 240 и 300 млн. долара, пише Money.com. Освен това той и съпругата му Джорджина (която преди дни обяви, че го напуска) притежават няколко луксозни имота в САЩ, сред които огромно имение в щата Кънектикът.

Уейнстейн е един от основателите на продуцентската компания Miramax, която през 1993 г. продава на Disney за над 60 млн. долара. След това той продължава да продуцира филми чрез друга компания (Weinstein Company), като в списъка му фигурират редица големи хитове, печелили "Оскар"-и и други престижни награди.

Припомняме, че Уейнстейн е в центъра на огромен скандал, след като стана ясно, че в продължение на години сексуално е насилвал актриси, работили по филмите му. С обвинения срещу него излязоха над 20 жени, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ашли Джъд, Кара Делевин. Оказа се, че за набезите на Уейстейн в гилдията се е знаело от години, но никой не е смеел да се опълчи срещу него открито поради огромното му влияние. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.