Навес и пейка за всяка втора спирка в София предвижда Фандъкова


Навес и пейка за всяка втора спирка в София предвижда Фандъкова
Снимка: БГНЕС

2606

Всяка втора спирка в столицата ще бъде с навес и пейка. Фирмата, която ще стопанисва автобусните спирки, ще трябва да отстранява дефектите в срок и да ги почиства от залепени реклами и бележки.

Това са част от заложените в доклада на кмета Йорданка Фандъкова условия за концесия на спирките в София. Във вторник докладът ще бъде разгледан за втори път от комисията по финансите, съобщава в. "Монитор".

Предвижда се частниците да стопанисват спирките за период от 15 години, с възможност за удължаване с още 5. Бъдещите концесионери ще трябва да ги подменят по типов проект и да се грижат за тях. Частните фирми ще печелят от отдаването на рекламни площи под наем или от търговски обекти на мястото.

Заложено е концесионерите да инвестират около 20 млн. лв. в 2654 спирки. Спирките са разделени в четири пула с по около 600 броя.

Освен новата визия на спирките, общо в четирите пакета се предвижда да има 214 павилиона за вестници, цигари и дребни пакетирани стоки, разпределени приблизително поравно между четирите пула, и близо 1100 рекламни касети.

Всеки кандидат може да участва най-много за два пула. С най-голяма тежест в оценяването е срокът на подмяната на спирките, който не може да бъде по-дълъг от 3 години. Той е с тежест 45 точки. Инвестиционното предложение носи 35 точки, а концесионното плащане на общината има най-ниска тежест - 20 точки.

В процедурата могат да участват компании с опит в търговията с бързооборотни стоки, рекламния бизнес и строежа на спирки. Те трябва да имат опит в изграждането на мобилни обекти, рекламни съоръжения или търговски обекти.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички