Навиците на Болт, Фелпс и компания, които да приложите в ежедневието си


Навиците на Болт, Фелпс и компания, които да приложите в ежедневието си
Снимка: GettyImages/Guliver

6733

Зад успехите на най-титулованите олимпийци стоят години на тежки тренировки, отдаденост, лишения и зверска мотивация. Тези хора правят неща, непостижими за 99% от населението на света. Ежедневието им със сигурност не може да бъде копирано от някого извън професионалния спорт. Но всеки човек може да приложи някои от навиците на големите звезди, за да бъде по-здрав и да се чувства по-добре.

Майкъл Фелпс, плуване


Фелпс много цени здравия сън. Той винаги спи в стая с определена температура и която – забележете – се намира на точно определена височина над морското равнище. Вие: Едва ли имате възможност да направите спалнята си толкова специална, но можете да подобрите качеството на съня си по други начини. Уверявайте се, че стаята е достатъчно тъмна и хладна, не дръжте електронни джаджи близо до леглото и се опитвайте да си лягате и ставате по едно и също време всеки ден.

Юсейн Болт, бягане


Най-бързият човек на планетата тренира здраво и яде много зеленчуци, но също определя съня като свой приоритет номер 1. Наясно е, че през тези часове тялото му се възстановява и надгражда работата, която е свършил през деня. Вие: Не поставяйте задълженията над почивката. Честото лягане късно през нощта ще навреди силно на здравето ви в дългосрочен план.

Симон Байлс, спортна гимнастика


За разлика от своите съотборнички и конкурентки, чудото на Олимпиадата в Рио – американката Симон Байлс, винаги изглежда спокойна и позитивно настроена. Усмихва се широко и обича да се забавлява. Преди Световното първенство в Глазгоу през 2015 г. дори помолила треньорите да дадат повече свободно време на отбора и те се съгласили. Вие: Не се взимайте твърде насериозно. Само работа и никакви удоволствия ще доведат до срив в продуктивността ви и ще ви накарат да се чувствате недобре психически. Дали ще се разходите в парка или ще почетете списание за 15-ина минути, няма значение. Просто дайте на ума си време да релаксира.

Новак Джокович, тенис


Представянето на Ноле на тази Олимпиада не беше особено впечатляващо, но той си остава велик спортист. Добрата му форма със сигурност се дължи и на хранителните му навици. Всяка сутрин той изпива чаша топла вода, хапва две лъжици мед, а след това и купа мюсли или овесени ядки. Вие: Лесно можете да замените баничката с по-здравословно начало на деня. Не забравяйте да се поддържате хидратирани през целия ден.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички