Не е подходящо шефът на НЕК да подава оставка сега, смята Петкова


Не е подходящо шефът на НЕК да подава оставка сега, смята Петкова
Снимка: БГНЕС

2146

Моментът не е подходящ за оставка на изпълнителния директор на Националната електрическа компания, обяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) след проведено заседание прецени, че не е удачно да бъде приета тази оставка, тъй като не бива да забравяме, че Петър Илиев е професионалист в областта, с която се занимава. Той е директор на БЕХ вече пета година, премина се през много тежки моменти. Знаете в какво състояние беше Националната електрическа компания (НЕК). Сега нейното състояние е значително по-добро, стабилизирано. НЕК плаща своите задължения и към централите и производителите на енергия от възобновяеми източници. Така че моментът не е подходящ за приемане на такива оставки“, каза Петкова, цитирана от "Дарик".

Припомняме, че изпълнителният директор на Националната електрическа компания Петър Илиев депозира оставката си пред Българския енергиен холдинг на 19 юни. Официално мотиви за подадената оставка не бяха съобщени. Тя обаче дойде след поредния спор между държавната компания и бизнеса заради търг за продажба на ток.

Вчера, 26 юни, Съветът на директорите на "Българския Енергиен Холдинг" ЕАД обаче не прие подаденото от Петър Илиев заявление за освобождаване от длъжност.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички