Не се налага увеличение на цената на парното, уверява Фандъкова


Не се налага увеличение на цената на парното, уверява Фандъкова
Снимка: БГНЕС

2151

В момента не се налага повишение на цената на парното и не се коментира. От „Топлофикация София” са коментирали при хипотеза за по-скъп газ, но това сега не е на дневен ред. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъквоа във връзка с горещата тема със спряното топлодаване за редица столични квартали.

Припомняме, че "Булгаргаз" вече поиска поскъпване на природния газ от 1 април - с 32,44%. КЕВР трябва да вземе решение по искането до края на месец март.

Фандъкова подчерта, че няма как да се вземат пари от едни абонати, за да се обезщетят други. Днес или утре дружеството трябва да представи в комисия на Столичния общински съвет (СОС) механизъм за компенсация, стана ясно от думите на столичния кмет. Фандъкова добави, че би трябвало да има пари, след като дружеството не е имало разходи, когато не е подавало топлина.

Има противоречие за причините за аварията, не мога да кажа, че е било саботаж. И ЧЕЗ, и „Топлофикация София” ми донесоха графики – затова искам външна експертиза, още днес очаквам да бъде сключен договор с Техническия университет, обясни Йорданка Фандъкова.

По темата „мръсен въздух” Фандъкова призова да не се спекулира със страховете на хората. По отношение на някои показатели имаме голям напредък, заяви тя, като влезе съвсем леко в снощния тон на Бойко Борисов за качеството на въздуха след спирането на работа на „Кремиковци”. От думите на Борисов излезе, че едва ли не ГЕРБ са спрели завода, за да „почистят” въздуха. Трябва да работим по отношение на трафика и битовото отопление, обясни кметът.

Съвсем естествено заради суровата зима започнаха да се появяват дупки. Работим все още със студен асфалт, което означава нетрайно, но щом времето се подобри т.е. стане 5 градуса и повече, започваме планови ремонти, уточни Фандъкова по друга болезнена тема – състоянието на улиците в София. Столичният кмет добави, че имало участък от бул. „Цариградско шосе”, където има проблеми, но участъкът е в гаранция и тя не е изтекла, защото е 10 години.

На въпрос относно малките улички в София, Фандъкова отговори, че решението било цялостна реконструкция, а не кърпене. За малките улици обаче „не ставало изведнъж”, но все пак имало процедура за изграждане на някои места, защото имало и квартали в столицата, където въобще нямало улици.

За финал столичният кмет изрази изненада по отношение на медийния шум относно бездомните кучета. Имаме още проблеми, но мисля, че всички виждат резултати от работата, каза Фандъкова. Тя представи графики, според които няма нередности при преброяването на кучетата.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички