Не ви трябват повече харесвания, а по-високо самочувствие


Не ви трябват повече харесвания, а по-високо самочувствие
Снимка: iStock/Guliver

4389

Забелязали ли сте, че пускането на постове в социалните мрежи може да бъде пристрастяващо? Започва като нещо забавно и безобидно. Публикувате свои снимки от плажа и изведнъж дузина от приятелите ви ги харесват и коментират. Приятно чувство, нали?

С времето обаче започвате да се нуждаете от одобрението на другите все повече и повече. И ако лайковете и споделянията ги няма - сякаш я няма и част от нас.

Само дето това, което наистина ви липса, е самочувствие, пише Lifehack. Трудно е да се откачим от зависимостта от позитивната оценка на другите. Мобилният ви телефон може да ви държи като заложник. За да се справите със ситуацията, трябва да работите за увеличаване на увереността си. 

На първо място, никога не очаквайте от себе си да сте безгрешни. Когато търсим перфекционизма, често се разочароваме или пък се отказваме от иначе хубави възможности само защото си имат и минуси.

Може би скорошно събитие като раздяла с партньора или загуба на работа е довела до понижаване на самочувствието ви. В подобни моменти трябва да елиминирате мисли като "Винаги всичко обърквам" и да осъзнаете, че когато една врата се затваря, друга се отваря.

Фокусирайте се върху нещата, които правите добре и не се сравнявайте непрестанно с другите. Всички ние сме уникални по своему и имаме своите таланти и качества. Трябва само да ги открием!

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички