Netflix вдига цената

Netflix вдига цената
Източник: Getty Images/Guliver

Стрийминг компанията Netflix предвижда намаляване на растежа на абонаментите си във втората четвърт на тази година, като се очаква тази година цената на услугата да нарасне, съобщава BBC.

Компанията отчете силни продажби и печалби за първото четиримесечие, включително 9.6 милиона нови абонати.

Въпреки това от Netflix очакват броя на абонатите да забави ръста си между април и юни.

Компанията ще вдигне цените си в САЩ, Бразилия, Мексико и в някои части на Европа, за да помогне за създаването на собствено съдържание.

Netflix продуцира голям брой одобрени от критиците филми и сериали като "Короната" и спечелилия няколко Оскара - "Рома".

Наскоро Disney и Apple обявиха, че ще създадат свои собствени платформи.

От Netflix заявиха, че са „развълнувани да се състезават” с новите си конкуренти, добавяйки – „ние не очакваме тези нови участници да засегнат съществено нашия растеж”.

Но междувременно очаква да види „краткосрочно оттегляне” на абонатите си, като се очаква те спаднат с 8% до 5 милиона в сравнение с 5.4 милиона през миналата година.

От компанията заявиха, че за първите три месеца от годината, печалбите са нараснали до 344 милиона долара в сравнение със същия период за миналата година, като се забелязва увеличение на продажбите с 22% до 4.5 милиарда долара. Очаква се цялостните приходи да нараснат до 4.9 милиарда долара във второто четиримесечие.

От Netflix споделят, че гледат напред към втората половина на годината когато ще излезе третия сезон на "Короната", с Оливия Колман като кралица Елизабет II, както и трети сезон на Stranger Things.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.