Никога не пийте алкохол в тези 6 ситуации

Никога не пийте алкохол в тези 6 ситуации
Източник: pixabay.com

Обичаме да се почерпим а алкохолно питие на вечеря или пък да отпразнуваме специален повод в бара. Пиенето на алкохол обаче може да има негативни последици за здравето, особено ако е в неподходящ момент (и, разбира се, в големи количества). Ето в кои ситуации не бива в никакъв случай да се пие алкохол.

- Когато пиете лекарства


Включително болкоуспокояващи, сънотворни и успокоителни. Комбинацията между лекарства и алкохол може най-малкото да ви направи дезориентирани, но и да доведе до много сериозни неща - проблеми с дишането, изпадане в безсъзнание, дори смърт.

- Когато се опитвате да забременеете


Всъщност алкохолът може да повлияе на плодовитостта както на жената, така и на мъжа. Според изследвания той пречи на "мобилността" на сперматозоидите т.е те се движат по-бавно, а за дамите, които пият често, е два пъти по-вероятно да имат проблеми при зачеването.

- Преди да си легнете


Алкохолът влошава качеството на съня. Питие преди лягане вероятно ще ви накара да се събудите, преди да сте си отпочинали напълно. 

- Когато летите със самолет


Изкушаващо е да си поръчате питие на борда на самолета. Ниската влажност и въздухът там обаче водят до по-бърза дехидратация. Алкохолът е диуретик, което означава, че увеличава количеството течност, изхвърляна от тялото, и съответно ускорява дехидратирането. 

- Ако страдате от депресия или психически проблеми


Много хора използват алкохол, за да се справят с подобни състояния, но той не само не помага, а влошава нещата. Дори лесно може да се стигне до зависимост.

- И, разбира се, преди да седнете зад волана


Никога, при никакви обстоятелства, не шофирайте, след като сте пили алкохол. Той нарушава концентрацията, забавя рефлексите, пречи на зрението. Огромна част от инцидентите на пътя се случват именно заради пияни водачи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.