Ноември е най-подходящият месец да посетите Париж

Ноември е най-подходящият месец да посетите Париж
Източник: Getty Images/Guliver

Настъпването на есента не означава край на пътуванията. Напротив - далеч по-подходящо е да посетите някои популярни дестинации именно през идните месеци.

Чудесен пример е френската столица Париж. Според сайта Travel + Leisure ноември е най-страхотното време за екскурзия дотам.

Тъй като месецът не е особено "туристически", много от авиокомпаниите предлагат намаления на билетите. Промоции има и на хотелските цени.

Освен това ще можете да усетите града както го правят истинските парижани. Няма да ви се налага да се блъскате в тълпи от туристи или да чакате един час пред Лувъра, за да влезете.

Есента само допринася за чара на Париж, твърдят още от Travel + Leisure. Времето не е толкова студено, колкото във Великобритания например, а дърветата се обагрят в красиви нюанси на червено, жълто и кафяво.  

Междувременно местните власти във френската столица обявиха нова инициатива, която ще улесни туристите. Планира се на различни места в Париж да бъдат поставени хора, които говорят по няколко езика и които ще отговарят на въпроси на посетителите, ще ги насочват и ще им дават съвети.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.