Нощен градски транспорт в София и през 2019 г.

Нощен градски транспорт в София и през 2019 г.
Източник: Facebook/Владимир Христовски

Заедно с общинския съветник Зафир Зарков внесохме доклад на вниманието на Столичния общински съвет за нощен транспорт и догодина. Надяваме се той да бъде одобрен. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Дончо Барбалов по направление „Финанси и стопанска дейност“, който временно е и зам.-кмет по транспорта.

„На този етап нощният транспорт ще бъде със същите параметри, като продължаваме да събираме информация. Трябва да се анализира до колко се ползва и как да повишим използването му“, обясни зам.-кметът.

В отговор на въпрос какви са впечатленията му от ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, той коментира: „Има готови участъци, но говорим за трамвайното трасе. По другите обекти и компоненти още се работи. Фокусът на вниманието се измести към детайлите. Изгуби се цялостната картина. Цялостната цел е да се обнови това централно пространство. За нас е важен крайният резултат“.

Попитан да очакваме ли през следващата година задръствания в столицата заради ремонтите Дончо Барбалов посочи: „Надяваме се през следващата година да имаме добра синхронизация, за да избегнем, доколкото може неудобствата на хората. Опитът от последните години показва, че когато е за подобряване на инфраструктурата хората проявяват търпимост. Естествено не трябва да злоупотребяваме с това“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.