Нощувките в Турция поевтиняха


Нощувките в Турция поевтиняха
Снимка: Pixabay

6571

Цените на нощувки в турските хотели паднаха един път и половина преди началото на летния сезон. Средната цена на хотелска стая в Истанбул намаля през март от 141 евро до 91,9 евро. Това показват данните на Асоциацията на турските хотелиери, цитирани от ТАСС. 

През март желаещите да се настанят в хотел в Истанбул са с 20% по-малко в сравнение с този период от година през 2015 г. За цяла Турция туристите в хотелите са намалели с 16,5%, като най-голям спад има на туристите от Русия, Германия и Великобритания.

Заради изтичането на чуждестранните посетители хотелиерите поискаха от правителството да разшири мерките в подкрепа на международните туроператори.

Турското министерство на туризма удължи периода на субсидиране на международните полети към редица летища на страната до септември, което включва целия летен сезон. Дотогава авиокомпаниите, летящи до Турция, ще получават по 6 000 долара за всеки полет.

Германската туристическа индустрия успя да постигне такива плащания не само към превозвачите, но и директно към туроператорите. По предварителни данни търсенето на турски курорти в Германия е намаляло с 40-45%.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички