Нов гаф - Facebook направи публични личните съобщения на 14 млн. души

Нов гаф - Facebook направи публични личните съобщения на 14 млн. души
Източник: iStock/Guliver

Грешка на социалната мрежа Facebook доведе до това, че личните съобщения на милиони потребители са станали достъпни публично. Това призна компанията на Марк Зукърбърг, предаде БГНЕС.

Всъщност Facebook разбрал за грешката едва 4 дни след като тя е станала факт. А тя е станала факт, защото социалната мрежа тествала нов алгоритъм за споделяне на снимки. Бъгът е "работил" цели 10 дни през миналия месец и е засегнал около 14 милиона души.

"Бихме искали да се извиним за тази грешка", заяви Ерин Игън, която във Facebook отговаря за защитата на личните данни. Според нея проблемът в системата вече е отстранен.

Това е поредният от серия скандали с изтичане на лични данни за Facebook, като най-големият беше този с Cambridge Analytica, когато беше установено, че британската компания е успяла да се сдобие с лични данни за 87 млн. потребители на Facebook, като е използвала приложение сред само 200 000 души е съставила сложен поведенчески алгоритъм, използван за политическо влияние.

Оглавяващият компанията Марк Зукърбърг трябваше да бъде изслушан на два пъти в Конгреса на САЩ, както и от Европейския парламент. Той увери американските и европейските законодатели, че занапред във Facebook ще се отнасят по-грижливо към личните данни на използващите социалната мрежа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.