Нова политика за цените обяви cPanel


Нова политика за цените обяви cPanel
Снимка: Getty Images/Guliver

3430

Промяна в начина на образуване на цените анонсира само преди 3 дни cPanel. Моделът вдига цените с до 2000% на сървър, а подробности можете да прочетете в техния блог.

Промяната е очаквана в смисъл на поскъпване, но не и на изменение на модела. Изменението означава ефект върху цялата хостинг индустрия, защото в днешно време cPanel е най-използваният контролен панел за управление на хостинг сървъри.

Всички хостинг сегменти използващи cPanel ще бъдат засегнати и ще има увеличение на цените – споделен хостинг, риселър хостинг, VPS хостинг, наети сървъри. Всеки ще бъде засегнат по различен начин в зависимост от това колко cPanel акаунти има създадени на управлявания от него виртуален или нает сървър. Всеки клиент на cPanel ще трябва да плаща по 20 цента за всеки акаунт над 100 на своя сървър. Новите цени влизат в сила от 1 септември 2019. Във форума WebHostingTalk кипи оживена дискусия свързана с увеличението на цената и промяната на модела на ценообразуване.

Засега NS1.bg няма да променя цените, тъй като все още води разговори с акаунт мениджърите от cPanel и е възможно да има допълнителни промени и по-добри условия. В зависимост от резултата от преговорите, NS1.bg ще уведоми своите клиенти как промяната на ценовата политика на cPanel ще ги засегне. Към момента подновяването на всички хостинг услуги е променено да става на месечна база, докато NS1.bg не разбере и не бъде уведомена официално за окончателното решение от управлението на cPanel за новите цени.

Споделен хостинг

След анонсираните промени цените на споделените хостинг планове ще бъдат увеличени, защото цената на всеки cPanel лиценз за всеки отделен сървър се увеличава с 250% плюс $0.20 USD за всеки акаунт над 100. Можем да ви уверим, че услугите на NS1.bg ще продължат да бъдат най-конкурентните и ефективни дори след промяната на ценовата политика на cPanel, която засяга всички хостинг компании използващи cPanel контролен панел.

Риселър хостинг

Риселър хостинга се използва за хостване на много на брой малки уеб сайтове и този сегмент ще бъде един от най-тежко засегнатите. Новият модел на ценообразуване ще накара всички собственици на cPanel риселър хостинг акаунти да плащат по $0.20 за всеки акаунт, който създават на сървъра. Отделно от това, цената на cPanel лиценза за всеки риселър хостинг сървър ще се увеличи с 250%.

Новата ценова политика ще афектира най-вече хостинг компаниите предлагащи риселър хостинг без ограничение в броя на създадените акаунти. Всички те ще трябва да променят плановете си, които да позволяват създаването на определен брой акаунти.

VPS хостинг

Ако хоствате до 5 акаунта на вашия виртуален сървър, няма да бъдете засегнат от увеличението.

Ако хоствате повече от 5, но по-малко от 30, цената за cPanel лиценза ще се увеличи с около 50%.

Ако имате над 30, но по-малко от 100, цената за лиценза ще се увеличи с около 150%. За всеки акаунт над 100 ще се плаща допълнително, като текущата обявена цена е $0.20 на акаунт.

Каква е алтернативата?

Нищо кой знае какво не се е случило на хостинг пазара през последните 15 години, ако говорим за софтуерни иновации подобряващи сигурността на сайтовете и увеличаващи ползите за собствениците на сайтове. Хостинг компаниите правят минимални промени в опита си да подобрят и направят счупения споделен хостинг модел сигурен. Компании като DigitalOcean и Amazon доведоха до сериозно намаляване на цените на виртулните сървъри без включено управление доближавайки цената до тази за споделен хостинг.

NS1.bg знаеше от години, че ще има глобална промяна, която ще промени начина на работа на хостинг индустрията и начина на хостване на сайтовете, за което управителят на фирмата, Владислав Георгиев, спомена в редица интервюта онлайн, в радия и телевизии. Споделеният хостинг губи популярност и бива изместен от хостинг на виртуални сървъри, защото използването на VPS е единственият начин за постигане на максимална сигурност, бързо зареждане на сайтовете, гарантирани ресурси и 100% контрол.

В момента всеки собственик на управляем виртуален сървър трябва да плаща редица такси за лицензи, които представляват 80% от цената на услугата. С останалите 20% хостинг компанията трябва да плаща за сървъри, колокация, заплати, наеми и да реализира печалба, за да съществува и да се развива. Поради тази причина преди 4 години NS1.bg пренасочи по-голямата част от печалбата си, за да създаде вътрешен отдел за разработки и иновации, който нарече Облачна лаборатория или THE CLOUD LAB.

За последните 4 години в Облачната лаборатория бяха създадени редица иновативни инструменти и софтуер, които позволиха на всеки собственик на уеб сайт да има собствен cloud VPS за неограничен брой сайтове с контролен панел, ежедневни бекъпи и SShield защита управляван 24 часа в денонощието от експерти на NS1.bg на достъпна цена – по-ниска от цената на cPanel лиценза.

SPanel

SPanel е контролен панел от следващо поколение, който беше създаден, за да направи Интернет по-безопасно място за всички. За да го създадем събрахме статистика от над 1500 cPanel сървъри и установихме, че над 90% от cPanel потребителите използват по-малко от 20% от функционалността. Правилото 80/20 отново се оказа, че работи с пълна сила.

SPanel има всичко, от което се нуждаят собствениците на сайтове. Има интеграция с Nginx, LiteSpeed, Let’s encrypt и поддържа PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2 и 7.3 работещи с PHP-FPM за максимална скорост. За бази данни SPanel използва последната версия на MariaDB.

Потребителите на WordPress могат да се възползат от функционалността на SWordPress Manager.

1. Инсталиране на WordPress с 1 клик

2. Автoмatично обновяване на ядрото, темите и плъгините

3. Функция ЗАКЛЮЧВАНЕ, която прави WordPress изключително труден за хакване. Разполагаме с над 1000 SPanel сървъра работещи от около 10 месеца с нула хакнати WordPress сайта.

4. Промяна на админ парола

5. Бекъп, клониране и стейджинг функционалността е на 60% готова

С Nginx интеграцията в SPanel вашият сайт ще се зарежда по-бързо, отколкото на cPanel сървър. В същото време SPanel е много лек и може да обслужи стотици хиляди посещения на сървър с 2GB RAM. Получавате повече и плащате по-малко, а NS1.bg премества сайта ви и се уверява, че работи на новия сървър без да плащате допълнително. Отдолу можете да видите как изглежда новата версия на SPanel, която ще бъде анонсирана съвсем скоро.

SShield

SShield е иновативна система за сигурност, която блокира 99.998% от атаките към вашия сайт. В същото време следи сайта ви в реално време за дупки в сигурността и ви информира по имейл при възникване на хак. Изпраща анализ за афектираните файлове и стъпки за разрешаване на дупката в сигурността. Ако не можете да се справите, експерти от техническа поддръжка на NS1.bg са на линия да помогнат 24 часа в денонощието.

SShield е инсталиран на всеки сървър със SPanel и е част от контролния панел. Той не струва допълнително и допринася за перфектната среда за всеки уеб сайт във време, когато сигурността се е превърнала в най-големият проблем за сайтовете.

Бекъп система

В SPanel има интегрирана бекъп система, която е разработена в Облачната лаборатория на NS1.bg. Тя прави ежедневни архивни копия на вашите данни на отдалечени бекъп сървъри. Всеки потребител в SPanel може да възстановява файлове, директории и бази данни сам, без нужда от ръчна намеса на служители от техническа поддръжка.

Ползите от използването на SPanel

SPanel е напълно съвместим контролен панел със cPanel и ви спестява таксата за cPanel лиценз. Изключително лек е, не използва значителни сървърни ресурси и няма никакви ограничения за броя на хостваните сайтове. Мозъците в Облачната лаборатория на NS1.bg непрекъснато добавят нова функционалност в зависимост от нуждите и желанията на SPanel потребителите. Ще дам един пример. Когато потребителите ни помолиха да направим интеграция с Nginx, ние го сторихме в рамките на 1 месец. Потребителите на cPanel молят за такава интеграция от 6 години и тя все още не се е случила.

SPanel не е просто контролен панел. Това е решение от нов тип всичко в едно. То прави споделения хостинг ненужен, защото позволява да имате собствен облачен виртуален сървър с контролен панел, ежедневни бекъпи и висока сигурност, управляван от експерти 24 часа в денонощието на цена, която всеки може да си позволи и с предимства, които споделеният хостинг не може да предостави.

1. Висока сигурност – споделеният хостинг не може да предостави висока сигурност независимо какъв допълнителен софтуер или конфигурационни промени се правят на споделения сървър, защото всеки уеб сайт на споделения сървър е вратичка за локални атаки към вашия сайт.

2. Непрекъснато бързо зареждане на сайта ви – сайтът ви ще се зарежда винаги бързо, защото ресурсите са гарантирани. Други сайтове на същия споделен сървър няма да забяват вашия сайт никога повече.

3. 100% доставйне на имейлите – вашите съобщения няма да бъдат блокирани никога, защото никой друг няма да използва вашия IP адрес за изпращане на имейли. С виртуалния сървър получавате собствен IP адрес.

Как да се преместя на SPanel?

Конфигурирайте вашия сървър на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php и след това просто изпратете запитване до експертите по преместване на имейл support@ns1.bg. Ще ни трябват вашето потребителско име и парола за сайтовете, които искате да трансферираме. Ние ще преместим всички сайтове за наша сметка и ще се уверим, че работят на новия сървър. След това ще ви помогнем с промяната на неймсървърите, след което сайтовете ви вече ще се зареждат от новия ви сървър със SPanel. Ще можете да хоствате неограничен брой сайтове и няма да имате никакви софтуерни ограничения. SPanel работи на облачни сървъри, което означава, че ще плащате точно толкова, колкото ползвате. Вие решавате с колко място, процесорни ядра и оперативна памет вашият сървър ще разполага.

Ако поради някаква причина решите, че искате да се върнете на сървър със cPanel, NS1.bg ще трансферира вашите сайтове обратно за собствена сметка без да плащате допълнително.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички