Нова тв ще търси отговорност от "Господари на ефира" за случая с Върбанов

Нова тв ще търси отговорност от Господари на ефира за случая с Върбанов

Нова телевизия излезе с позиция по случая с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. По-рано днес стана ясно, че Върбанов не е бил пребит по време на разследване, както се тиражираше в последните дни.

"В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента", се казва позиция на медията.

Припомняме, че от Нова телевизия също правиха подробни репортажи с журналисти и надълго и нашироко дискутираха неговото "пребиване".

Сайтът Mediapool разпространи кадри от камери за видеонаблюдение на склада "ЕТ Елис - Елисавета Захариева" във Велико Търново, на които се вижда, че Върбанов не е бил бит. Повече подробности и самите видеа вижте ТУК.

Междувременно от прокуратурата заявиха, че обмислят дали да не обвинят Върбанов във лъжесвидетелстване.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.