Новата версия на Windows 10 ще е със смесена реалност


Новата версия на Windows 10 ще е със смесена реалност
Снимка: Pixabay

2691

Microsoft подготвя поредното голямо обновление на операционната система Windows 10. Актуализацията Fall Creators Update се очаква да излезе на 17 октомври 2017 г., пише TechNews.bg.

В състава на обновлението влиза платформата за смесена реалност Microsoft Windows Mixed Reality. Производители на оборудване като Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo ще използват технологията в свои продукти за потапяне в света на допълнената и виртуалната реалност.

Инструментите Windows Mixed Reality позволят използване на обикновената уеб камера за наслагване на виртуални обекти върху реално изображение. Нещо подобно може да се види в приложенията за смартфони на някои производители.

В допълнение, актуализацията се отличава с т.нар. „Fluent Design” с 3D-плочки (по-рано известен като Project Neon), който идва да замени предишното поколение потребителски интерфейс Metro UI.

Освен това Windows 10 ще бъде интегрирана по-тясно с облачното хранилище OneDrive. Предвидени са също възможности за закрепяне на контакти в панела със задачи и нови функции на вградения антивирус Windows Defender.

С нововъведенията в Windows 10, Microsoft цели да създадe платформа, която вдъхновява за творчество и съзидание, споделя изпълнителният вицепрезидент на подразделението Microsoft Windows and Devices Group – Тери Майерсън.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички