Нови ремонти започват по магистралите "Хемус" и "Тракия"


Нови ремонти започват по магистралите "Хемус" и "Тракия"
Снимка: БГНЕС

3478

Задават се ремонти на ключови пътни съоръжения, които ще предизвикат нови тапи за трафика по магистралите "Хемус" и "Тракия".

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви, че търси проектанти за виадуктите при 59-ия километър на "Тракия" и при 11-ия км на "Хемус", за надлезите над река Провадийска и на жп линията София - Бургас, както и за три моста - над р. Вит в Гложене, над р. Искър на Околовръстното шосе между Нови Искър и Гниляне и Дъговия мост над р. Русенски Лом, пише в. "Сега".

Проектирането на седемте съоръжения е предмет на една поръчка, за която АПИ е предвидила 560 000 лева. Едва след като изпълнителите направят проучванията и представят проектите, ще стане ясно точно какви ремонти и подобрения са необходими и колко ще струват те. Мостът над р. Искър например е доста старо съоръжение, построено преди половин век - през 1960-1965 г.

Припомняме, че миналото лято по АМ "Хемус" се образуваха километрични задръствания заради планови и аварийни ремонти на тунели, мостове и съсипана настилка. Проблемни участъци бяха тръбите на тунел "Витиня" и подходите към тях.

Поправките по Аспаруховия мост на Варна също изнервиха шофьорите в разгара на миналия ваканционен сезон. Рехабилитацията на моста се правеше на парче, като започна още през 2016 г.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички