Новият бул. "Патриарх Евтимий" - колко шахти са твърде много?

Новият бул.
Източник: Facebook: Спаси София

Столичният булевард "Патриарх Евтимий" отново бе отворен за движение, след като в продължение на месеци там се изграждаше поредната отсечка от метрото.

Впечатление на пешеходците обаче прави големия брой шахти по тротоара. От организацията "Спаси София" дори попитаха във Facebook колко шахти, според Столична община, са твърде много.

Колко шахти на тротоара са твърде много? За съжаление Столичната община и отговорните за вида на публичните пространства в София все още не могат да си отговорят на този, явно твърде сложен въпрос. А, докато ги чакаме да установят, че изпълняваните ремонти трябва да се правят с мисъл и да целят подобряване на градската среда, тя се превръща в циркова площадка, сякаш нашарена от 5 годишни деца, чертаещи градски елементи, където им хрумне и в количество като за рекордите на Гинес.”

На страницата са публикувани снимки, които показва по около 20 капаци на шахти за подземни комуникации на ъгъл.

„Абсолютно безобразие е на централен булевард, на който се извършва цялостна реконструкция, да не се намери начин шахтите да бъдат пренаредени и бройката им - намалена. Срамота е, че вече години, никой от общината и от "преработилия се" Столичен общински съвет не смята за нужно да регламентира вида на градската среда, за да може веднъж за винаги посредствеността да се замести с качество и адекватност”, коментират от „Спаси София”.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.