Новият управител на НОИ ще ограничава неправомерните болнични

Новият управител на НОИ ще ограничава неправомерните болнични
Източник: БГНЕС

Минути след като парламентът избра Ивайло Иванов за управител на Националния осигурителен институт (НОИ), Иванов представи амбицията си да ограничи неправомерните болнични със законови промени, предаде БГНЕС.

Иванов обясни, че първо ще проведе срещи с министъра на здравеопазването и управителя на НЗОК, за да се направи анализ на помощите, които са издадени повече в различните лечебни заведения.

„Евентуално ще предложим законодателни промени на НС, за да може да се ограничат или поне прецизират, тъй като ръстът на болничните за последната една година е изключително голям. След като направим анализа ще кажем какви ще са реалните промени“, посочи Ивайло Иванов.

Той обаче уточни, че тавани на болничните няма и не може да има. „Няма да лишаваме хората от права. Когато човекът е болен ще може да си ползва съответните болнични. Трябва да се ограничат тези болнични, които се ползват неправомерно, за да може средствата, които се изразходват при хората, които имат нужда“, каза още новоизбраният управител на НОИ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.