Някой цели да саботира реформите, твърдят от ръководството на "Пирогов"


Някой цели да саботира реформите, твърдят от ръководството на "Пирогов"
Снимка: Actualno.com

3513

Не е ясно кой и защо цели "Пирогов" да не работи, както не е ясно и кой цели да саботира реформата в болницата. Това каза на брифинг зам.-директорът по лечебната дейност на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Николай Габровски.

„Взе се решение да се излезе с една декларация, която да покаже становището ни. Решението за такава декларация беше взето в 14.15 часа. Уведомени са повече от началниците на клиниките“, заяви проф. Габровски, цитиран от "Фокус".

Той прочете декларация от името на болничното заведение, в която се посочва, че категорично не са съгласни и протестират срещу начина на взимане на решение от бивши синдикални лидери.

„Декларативният и ултимативен тон, с който се подхвърлят неверни данни, е абсолютна инсинуация“, обясни той.

По думите му се цели уронването на лечебното заведение. „Не е ясно кой и защо цели „Пирогов“ да не работи“, добави той. Според него не е ясно и кой цели да саботира реформата в лечебното заведение.

„Болницата отчита намаляване на дълговете. Преди Коледа ще бъдат изплатени както заплатите, така и допълнителното материално стимулиране“, каза още проф. Николай Габровски.

По отношение на заплатите, всички основни възнаграждения през цялата година по трудов договор са получавани навреме и в пълен обем, заяви той.

„Допълнително материално стимулиране също е давано в продължение на цялата година и се дава винаги, когато финансовото състояние на болницата позволява. Останалите неща за декларации, реформи и тъй насетне, не се коментират, защото на практика решение за такова разделение и заповед за промяна в структурата няма. Поради липса на такава заповед никой не трябва да подписва нищо“, коментира проф. Габровски и подчерта, че всичко това са инсинуации.

„Всеки ден се подписват десетки молби за напускане и десетки за постъпване. Болница „Пирогов“ е с персонал от 2100 души. Представете си, ако има 20 молби, какъв процент е това. Парите, които се получават над основните заплати, са нещо, което сме направили в повече“, посочи той.

Във връзка с това, че за предишния месец не са изплатени допълнителните материални стимулирания, проф. Габровски уточни, че това забавяне е наложително, но парите не са загубени. „Те са отчетени и всички ще си ги получат. Те са много добре осведомени за това. Смятам, че това е големият проблем – че въпреки че част от хората, които виждаме на улицата, са уведомени за всички тези неща, с тях е разговаряно, знаят какъв е ходът на реформите, били са част от структурирането и хода на предстоящите реформи, те сякаш нищо не знаят и водят тази лична битка“, каза още проф. Николай Габровски.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички