Няма бунтове в "Пирогов", твърди шефът на болницата


Няма бунтове в "Пирогов", твърди шефът на болницата
Снимка: БГНЕС

2835

Няма бунтове и протести в спешната помощ на УМБАЛСМ „Пирогов“, имаше разговори с колегите от реанимационните клиники, които ще продължат и днес. Надявам се да стигнем до консенсус. Това каза директорът на болницата проф. Асен Балтов по повод появилите се медийни съобщения.

Проф. Балтов потвърди, че са били намалени пари за бонуси. Досега някои хора са получавали 18% като допълнителен материален стимул, „но знаете какво е финансовото състояние на болницата – имаме 15,5 млн. лв. дълг в просрочие, който трябва да погасим, затова решихме да въведем баланс и да установим защо едни получават повече ДМС, а други – не. Има доста сериозен дисбаланс“, каза той пред bTV.

Той добави, че с намаляването на парите е направен опит за възстановяване на справедливостта, който не е посрещнат с разбиране, затова разговорите продължават.

Проф. Балтов каза още, че, поемайки поста на директор на болницата, е заварил този дълг от 15,5 млн. лв., за който не се е знаело. Той е натрупан от доставки на медикаменти и консумативи. Това, което е успял да постигне, е да се погасява с по 150 хил. лв. повече на месец и да не се увеличава дългът. Структурните реформи обаче ще продължат, ще има оптимизацията, така че всички да са активно заети в лечебния процес и да се развиват, каза той.

Попитан за реформата на бившия здравен министър Петър Москов, гостът каза, че според него тя не се е случила, но пък е вкарала болницата в разход от 400 хил. лв. за системата за пръстов отпечатък. Единственото, което ще използват в „Пирогов“ след нея, са лаптопите.

За новия министър на здравеопазването проф. Николай Петров директорът на „Пирогов“ коментира, че е изключително сериозен човек, който знае какво прави.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички