Няма да има отвод на един от прокурорите по делото "КТБ" въпреки съмнения за неправомерни действия


Няма да има отвод на един от прокурорите по делото "КТБ" въпреки съмнения за неправомерни действия
Снимка: iStock/Guliver

2777

Няма да има отвод на един от прокурорите, които водят делото "КТБ". Това реши Специализираният наказателен съд, след като искане за отвод на прокурор Даниела Начева направи адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов.

Защитата на Цветан Василев поиска отвод на Начева, защото тя е заинтересована от изхода на делото, тъй като е участвала в изготвянето на раздел 5 от гражданския иск по сагата "КТБ".

Пред Actualno.com Симеонов каза, че има скрийншот от файл, на който се вижда, че той е администриран на компютъра на Начева. Доказателство за това са метаданните от файла. "Не е работа на прокуратурата да участва в изготвянето на граждански искове", заяви още той, припомняйки, че този иск е за над 2 млрд. лева.

Въпросният скрийншот относно гражданския иск по делото "КТБ" е публикува в блога "Войната КТБ". Там е посочено, че този иск е за допълнителна сума от над 2,5 милиарда евро и, както адвокат Симеонов направи, е написано възражение как така граждански иск реално се пише от прокурор. Обезщетението се иска от 18-те обвиняеми по делото - Цветан Василев, Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.

Главно действащо лице в блога "Войната КТБ" е неправителствената организация "Ние, гражданите". Зад това НПО стои Вера Ахундова. Ахундова е съпруга на прокуриста на "Рила Стил" Рауф Ахундов. Още подробности по темата прочетете ТУК.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички